Øregangen Brønderslev


Allergi - udredning og behandling

Allergi er meget hyppig i Danmark og man regner med, at der er 1.2 millioner allergikere og anslået 250.000 potentielle allergener, der i mere eller mindre grad kan genere vores hverdag og helbred.

Symptomer kan være alt fra kløende øjne, tæthed i næse, løbenæse, nysetrang, hævelse i luftveje, vejrtrækningsbesvær, diverse gener fra mave-tarmsystemet, udslæt og kløe samt sår på huden.

Det kan være alt fra kemikalier, parfumer, støv, dyr og husdyr, medicin, fødevarer, metallegeringer, mikroorganismer og pollen.

Forskellige institutioner kan i større eller mindre omfang teste for forskellige allergener og i vores klinik foretages en såkaldt priktest for græs, birk, bynke, hund, kat, hest, svamp og støvmider.

Behandling består primært i symptombehandling i forskellige kombinationer med øjendråber, næsespray, antihistamin og evt. Steroid i boost-kure og der er i de seneste år kommet vaccinationsmulighed for f.eks. græs og bi/hvepsestik og vaccination for græsallergi med Grasax kan opstartes her i klinikken og består af et førstegangsbesøg hvor 1. smeltetablet tages her hos os under vejledning og herefter skal man dagligt tage 1 smeltetablet hver dag i 3 år. Receptpligtig medicin der pr. månedsbasis koster ca. 230,- Dkr. i 3 år.

BEMÆRK: BØRN UNDER 25 KG SKAL HENVISES TIL BØRNELÆGE VED BEHOV FOR ALLERGITEST.